Motociclismul este sportul pe doua roti ce implica si pericol, caroseria unei masini pentru a atenua impactul usor lipsind. In traficul aglomerat al oraselor mari este perfecta, iar problema gasirii locurilor pentru parcare dispare. Intretinerea unei motociclete este mult mai ieftina decat intretinerea unui autoturism, iar ca taxe este necesara dar plata impozitului anual si RCA ul. O motocicleta nu se conduce mai usor decat se conduce o masina, practic motocicleta nici nu se conduce, se piloteaza. Pentru orice motociclist incepator este de retinut ca in trafic nu urmareste nimeni sa te acidenteze, iar atitudinea si comportanmentul trebuie sa fie ca atare.
Cum inveti sa pilotezi o motocicleta? Este foarte important ca prima lectie moto sa fie luata pe o motocicleta de scoala. Aceste motociclete sunt gandite special pentru incepatori, comenzile fiind foarte prietenoase, iar greutatea nu va va face probleme. Motocicletele de scoala sunt gandite special pentru cei ce sunt la inceput de drum in condusul pe doua roti. De asemenea lectiile pentru condus motocicleta trebuiesc luate cu un instructor moto, lectiile luate impreuna cu prietenii pe altfel de motocicleta decat cea de scoala insemnand expunerea la riscuri.
Scoala moto Brasov, este scoala ce isi asuma responsabilitatea despre care va fi atitudinea celor ce isi iau permisul pentru condusul pe doua rotila ei. Fiecare cursant din scoala moto Brasov InstructorulTau va avea langa el un instructor moto pregatit a carui prim scop este ca elevul sau sa deprinda in cel mai scurt timp posibil cunostintele practice ce sunt necesare pentru condusul pe doua roti. Cu o mare experienta in domeniu, istructorii din scoala moto Brasov InstructorulTau va vor invata corect, in interval scurt de timp, manevrele de polygon si traseu. Un instructor din scoala moto Brasov InstructorulTau este foarte politicos, echilibrat si eficient. Inzestrati cu multa rabdare, ei raspund cu placere la orice intrebare pusa de cursanti.
Scoala moto Brasov InstructorulTau categoria A2 este de parere ca procesul de invatare trebuie sa fie unul eficient si placut. Fiecarui cursant moto i se pune la dispozitie legislatia ce este organizata pe capitole de studiu, intrebarile, acestea din urma fiind explicate pe inteles. Cursantii primesc si lista cu intrebarile capcana si teste ce simuleaza examenul final. Pentru orele de practica, scoala moto Brasov InstructorulTau asigura motocicleta Honda CB 500, motocicleta perfecta pentru incepatori. Cu un aspect simplu, placut, un motor ce abia se aude, motocicleta Honda CB 500 are o reputatie foarte buna, reputatie ce se pastreaza si dupa parcurgerea a 150 000 de km.
Permisul pentru categoria A2 se acorda pentru motocicletele cu o putere maxima de 35 Kw, si cu un raport greutate-putere ce nu depaseste 0,2 kw/kg. Cursantii moto la aceasta categorie vor participa la un curs cu o durata de trei saptamani in cazul in care au permisul pentru categoria A 1 cu o vechime de pana in doi ani. In aceste trei saptamani vor avea 20 ore de pregatire teoretica, iar numarul de ore de poligon si traseu, pregatirea practica, va fi de 20. In cazul in care permisul categoria A1 are o vechime de cel putin doi ani, se vor efectua 24 ore de pregatire teoretica si 10 ore de pregatire practica cosntand in poligon si traseu. In cazul in care cursantul moto la categoria A2 nu poseda nici un tip de permis auto, durata cursului va fi de patru saptamani, interval in care se vor face 24 ore pregatire teoretica si 26 de ore pregatire practica, traseu si poligon.
Inscrierea la cursurile scolii moto Brasov InstructorulTau pentru categoria A2 se fac in conditiile in care cursantul are 18 ani fara trei luni impliniti si este apt din punct de vedere medical si psihologic. Avizele pentru apt din punct de vedere psihologic si medical se obtin in laboratorul scolii moto Brasov InstructorulTau. Un cazier este de asemenea necesar ca dovada ca viitorul cursant nu a fost condamnat definitiv conform art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, exceptie facand situatiile din art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002. La dosar mai este necesara atasarea fisei ce atesta scolarizarea, fisa eliberata de scoala, chitanta ce reprezinta plata taxei de examinare si copii xerox dupa permisul de conducere sau cartea de indentitate, dupa caz.
Examenul pentru permis categoria A2 consta in sustinerea probei teoretice si practice consecutiv. La proba teoretica trebuie dat raspunsul la 20 de intrebari in 20 de minute. Pentru a fi considerat admis, cursantul moto trebuie sa dea raspunsul corect la cel putin 17 intrebari. Intrebarile sunt despre echipamentele de protectie si folosire lor, si despre cum trebuie sa fie vizibilitatea motociclistilor fata de ceilalti participanti la trafic. Alte doua categorii pentru intrebarile testului final sunt riscurile legate de anumite conditii in circulatie si elementele mecanice si siguranta auto. La proba teoretica se vor practica manevre de conducere pe drumuri publice sau in poligon. Pe tot parcursul probei practice vor fi verificate aptitudinile viitorului motociclist si modul sau de comportament referitor la categoria A2.
Scoala moto Brasov InstructorulTau iese in evidenta prin pregatire practica in trafic si prin accentul pus pe siguranta participantului la trafic. Fiecare cursant are un instructor moto calm, experimentat, profesionist.
Dupa terminarea cursului moto, motociclistul trebuie sa stie sa cunoasca motocicleta pe care urca, astfel incat sa poata folosi comenxzile si intrerupatoarele fara sa isi ia ochii de la traseu. Semnalizarea, claxonul, fazele, robinetul de benzina si contactul trebuie sa fie folosite fara pierderea contactului vizual cu drumul. Orice motociclist trebuie sa fie sigur ca motocileta este intr-o stare tehnica buna inainte de parcurgerea fiecarui drum.
Pe motocicleta trebuia purtat echipamentul de protectie. O geaca din piele, blugi, sau nylon protejeaza pielea de insecte, soare, vant si mizerii. Nu este indicata purtarea hainelor care flutura in vant pentru a nu distrage atentia. Motociclistul trebuie sa poarte manusi si alte echipamente specifice. Incaltamintea purtata sa fie solida si sa acopere laba piciorului si glezna. Castile speciale sunt obligatorii, ele trebuie sa aiba masura potrivita capului si sa nu se poata misca dupa ce este incheiata bereta.