Sari la conținut

Cum sa treci cu brio de proba teoretica

Cum sa raspunzi corect la toate cele 26 de intrebari ale probei teoretice pentru permis

Numeroase persoane care incearca sa dobandeasca statutul de sofer, adica un adevarat examen de maturitate, se impotmolesc atunci cand vine vorba de proba teoretica. Fie ca nu au invatat destul, fie ca nu inteleg anumite legi sau intrebari, foarte multi cursanti ajung sa incerce de mai multe ori pana cand sunt in stare sa raspunda macar la 22 din cele 26 de intrebari propuse de autoritati. Sfaturile de mai jos ofera o intelege exacta a procesului de invatare care trebuie urmat astfel incat sa ofere rezultate maxime si un test fara griji sau stres.

  1. Planificarea pas cu pas a sedintelor de invatat

Astfel, concomitent cu inceperea orelor de condus, fiecare cursant in parte trebuie invete si partea teoretica, de legislatie. Cel mai bun mod de a invata porneste de la structurarea Codului Rutier pe capitole. Pentru fiecare capitol in parte trebuie rezervate cel putin cateva zile de invatare. Ulterior, pentru a testa cunostintele, trebuie rezolvate si chestionarele aferente. Aceasta tehnica, de invatare progresiva, duce la intarirea cunostintelor si aprofundarea lor. In acest mod, invatarea este una activa, care se va mentine pe tot parcursul pregatirii pentru examen, succesul fiind unul garantat.

  1. 2. Motivatia dozata corespunzator

Se spune ca motivatia este o stare care apare si dispare extrem de brusc. Majoritatea cursantilor sunt motivati si entuziasmati la inceput, dar, in momentul in care ajung sa citeasca mai pe indelete legislatia si sa inceapa chestionarele ajung sa se demontiveze si sa isi piarda interesul. Astfel, un sfat bun este acela de a scrie principalele motive pentru care doresti permisul de conducere.  Atunci cand motivatia scade, te poti intoarce la lista ta pentru a-ti castiga iar motivatia.

  1. Odihneste-te si relaxeaza-te atunci cand trebuie

Suprasolicitarea este de multe ori un dusman al celor care doresc sa obtina permisul auto. Astfel, cei care nu invata intr-un mod organizat si incearca sa recupereze pe ultima suta de metri ajung sa isi distruga singuri orice sansa de reusita. Astfel, orice perioada de invatare trebuie precedata de pauze de odihna si relaxare. Mai mult de atat, somnul este extrem de important. Ziua dinaintea examenului trebuie traita in liniste, fara excese de niciun fel. O minte odihnita are mai multe sanse sa fie inteleaga intrebarile si sa aplice acele norme logice pentru a raspunde corect.

  1. Organizeaza-ti spatiul de lucru cat mai bine posibil

Invatarea activa presupune organizarea unui spatiu de lucru concret, destinat special acestui lucru. Astfel, se recomanda invatatul la birou si nu in pat, departe de surse de zgomot puternice. Mai mult, telefonul sau televizorul trebuie sa fie inchise, astfel incat sa nu ofere prilej de delasare. In acelasi timp, lumina este extrem de importanta. O camera luminoasa si aerisita poate sa faca minuni pentru o stare de spirit pozitiva si productiva.

Acestea sunt doar cateva din sfaturile pe care orice cursant trebuie sa le respecte pentru a avea sanse maxime atunci cand vine vorba de trecerea cu brio a examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto.