Sari la conținut

Permis moto categoria A1 cu varsta minima acceptata 16 ani

Motociclismul, in ultimul timp, a castigat tot mai multi adepti, pentru unii motorul insemanand placere, altii fiind doritori de adrenalina. Motocicleta, fie fiind un hobby, fie fiind o pasiune, ne ajuta sa ajungem dintr-un loc in altul si sa facem o plimbare relaxanta, perfecta dupa o zi de stress. Parerea unora este ca senzatia de viteza, de acceleratie, simtita cu o motocicleta nu se poate compara cu nimic. Cei ce practica motociclismul sunt plini de energie, acesta fiind un  sport ce nu este pentru toata lumea. Persoanele ce aleg sa se deplaseze pe doua roti, fie pentru placere, fie pentru performanta, trebuie sa aiba rezistenta fizica si abilitatea de procesare a operatiunilor mentale complexe. Instinctele de supravietuire puternic dezvoltate sunt de asemenea foarte importante.

In SUA la ora actuala sunt inregistrate peste 8,2 milioane de motociclete. In Romania, motociclismul a prins de asemenea amploare, tinerii indeosebi fiind doritori de viteza.

Pentru a putea conduce o motocicleta trebuie sa detii un permis de conducere. Scoala moto din Brasov se diferentiaza prin profesionalism si prin raspunderea  de care da dovada in pregatirea cursantilor ca viitori motociclisti. Sunt multi tinerii care isi doresc o motocicleta, iar in acest sens, categoria A1 este categoria la care iti poti lua permis moto la cea mai mica varsta. Este vorba de 16 ani impliniti.  Scoala moto Brasov InstructorulTau ofera in acest sens pentru pregatirea la partea practica motocicleta Suzuki GN 125. Aceasta motocicleta este incredibil de usor de condus si este perfecta pentru mersul pe strazile orasului. Studentii sau chiar si elevii pot ajunge pe motocicleta Suzuki GN 125 repede si in siguranta deplina la cursuri si inapoi acasa.  Motorul acestei elegante motociclete este de incredere, iar costurile de intretinere a  motocicletei Suzuki GN 125 sunt incredibil de mici. De asemenea, si costurile de achizitionare sunt acceptabile. Pe aceasta motocicleta te simti confortabil insa si daca parcurgi distante mai lungi. Scoala moto Brasov InstructorulTau categoria A1 este dotata cu motocicleta Suzuki GN 125 care preia multe din GS 125 ce a aparut in anul 1984. Putem spune deci ca  motocicleta Suzuki GN 125 este testata de foarte multi ani.  Scoala moto Brasov InstructorulTau ofera garantia pregatirii temeinice prin experienta acumulata in timp, venind in intampinarea cursantilor moto la categoria A1 cu o baza materiala bogata si cu o baza didactica deosebita. Odata ce ai hotarat sa te inscrii la aceasta scoala moto Brasov, urmeaza sa faci un dosar care contine adeverinta de apt medical, adeverinta de apt psihologic, cazier, chitanta CEC ce reprezinta taxa de examinare si copie dupa CI .  Cei ce sunt cursanti la categoria A1 la scoala moto Brasov InstructorulTau beneficiaza de un program flexibil, adaptat nevoilor fiecaruia, sali si profesori de legislatie si accesul la documentatie specifica.

Examinarea pentru obtinerea permisului categoaria A1 consta in sustinerea unei probe teoretice si a uneia practice. Pentru a fi admis la proba teoretica trebuie dat raspunsul corect la 17 intrebari din 20. La proba practica se conduce motocicleta  Suzuki GN 125 in poligon sau pe traseu in Brasov.

Manevrele practice in poligon constau in accelerare pana la 50 km pe ora pe o distanta de 47 de metri, ocolire obstacol, franare cu scimbarea treptelor de viteza, viraj stanga, accelerare, ocolire obstacol, accelerare din nou, franare si intoarcerea in locul de plecare unde motocicleta va fi urcata pe cric. In timpul acestei probe, toti cei ce sunt cursanti la categoria A1 vor trebuie sa dovedeasca ca ca sunt capabili sa conduca in siguranta indeplinind anumite conditii. In primul rand motociclistul va trebui sa fie echipat cu casca, manusi, cizme si haine de protectie, si sa fie capabil sa controleze stare franelor, a directie si a pneurilor, sa verifice comutatorul de oprire in caz de urgente, si fluidele, indicatoarele de directie si dispozitivele reflectorizante, dispoziticvul de avertizare sonora si luminile. Manevrele speciale testeaza siguranta in trafic si se urmaresc corectitudinea asezarii motocicletei pe cric si deplasarea pe langa vehicul fara motocicleta, parcarea motocicletei pe cric si suportul de sprijin. La executarea  unei manevre cu viteza mica si a unui slalom se verifica modul in care este folosit ambreiajul cu echilibru, frana si directie vizuala, precum si daca pozitia pe motocicleta este corecta si daca pozitia in care sunt tinute picioarele pe rezematoarele de picioare este, de asemenea, corecta. Tehnica prina care se mentine directia si modul in care sunt schimbate vitezele, directia vizuala si pozitia de pe motocicleta precum si echilibrul sunt evaluate la executare unei manevre la o distanta de cel putin 50 km/h si o manevra cu aceeasi viteza in trepta a doua sau a treia si la ocolirea unui obstacol la viteza de peste 30km/h. In momentul in care se executa doua manevre de franare si franarea de urgenta la viteza de peste 50 km/h evaluatorul verifica corectitudinea folosirea franei din fata si din spate si pozitia pe motocicleta precum si directia vizuala a cursantilor moto.

Admisi la proba de poligon sunt acei cursanti ce au parcurs traseul in maxim trei minute jumatate fara sa cumuleze 15 puncte de penalizare.

Pe traseu prin Brasov cu motocicleta  examinatorii urmaresc modul in care cursantii moto se comporta, din examen facand parte parasirea locului de stationare, plecare dupa o oprire in trafic, iesirea de pe un drum lateral. Tot la traseu prin Brasov cu motocicleta candidatii la permis moto categoria A1 vor trebui sa foloseasca drumurile drepte si sa se intersecteze cu autovehicule inclusiv in pasajele inguste. Abordarea curbelor, patrunderea in intersectii si in jonctiuni, virarea atat la stanga cat si la dreapta, si schimbarea bandei de circulatie intra tot la proba de traseu la scoala moto Brasov InstructorulTau. Cursantii moto categoria A1 vor trebui sa iasa de pe un drum similar autostrazii sau chiar de pe autostrada, sa  depaseasca obstacolele, masinile stationate, alte vehicule si sa se lase depasiti daca este cazul. Toate acestea se vor face de catre candidatii de permis moto respectand regulile ce exista in zonele cu amenajari rutiere speciale, dupa caz( intersectiile cu sens giratoriu, statii de autobuz sau de treceri de nivel, urcarea rampelor, trecerile de pietoni).

Pe traseu prin Brasov cu motocicleta  cursantii moto vor executa toate aceste manevre cu multa precautie.

16 comentarii la „Permis moto categoria A1 cu varsta minima acceptata 16 ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.