Sari la conținut

Cum sa treci cu usurinta de proba practica a examenului auto

Proba practica a examenului auto este ultima etapa spre dobandirea permisului auto. Cu toate acestea, ea poate sa puna de multe ori probleme cursantilor, mai ales celor emotivi si stresati. Astfel, orice examen practic trebuie tratat cu relaxare si atentie. In primul rand, orice persoana dornica de a obtine permisul trebuie sa fie increzator in cunostintele sale atunci cand vine vorba de sofat. Un instructor bun si o cunoastere perfecta a legislatiei, alaturi de o atentie sporita la trafic poate transforma aceasta experienta intr-una extrem de usoara si pozitiva.  Sfaturile de mai jos sunt menite sa asigure o stare de spirit pozitiva si relaxata, cumulata si o incredere in sine demna de invidiat.

  1. Cunoasterea regulilor de circulatie si a semenelor

Chiar daca cei care ajung sa se urce in masina alaturi de un agent de politie pentru a trece proba practica au avut de trecut inainte proba teoretica, acestia trebuie sa cunoasca intr-un mod activ regulile si semnele de circulatie. Astfel, Codul Rutier trebuie inteles, nu invatat mot-a-mot, pentru a putea fi aplicat in timpul sofatului. Mai mult, orice politist va putea sa determine daca un cursant este pregatit sau nu inca de cand s-a urcat in masina. De asemenea, examinatorii incep de multe ori sa puna intrebari teoretice in timpul condusului, astfel ca atentia trebuie sa fie distributiva.

  1. Traseul care urmeaza sa fie parcurs

De multe ori, cursantii se tem de dificultatea traseului pe care urmeaza sa il parcurga. Cu toate acestea, instructorii cunosc de multe ori traseele pe care examinatorii le aleg, astfel ca nu ar trebui sa existe un motiv de ingrijorare la acest capitol. In acelasi timp, agentii de politie nu incerca sa faca cursantii sa pice traseul, ci vor doar sa determine daca acesta merita sa obtina permisul de conducere, dovedind ca sunt niste participanti la trafic responsabili si pregatiti

  1. Masina de examinare

Chiar daca in prezent exista posibilitatea ca examenul auto sa fie dat si pe un alt autovehicul decat cel pe care ai invatat sa conduci, este recomandat ca masina de examen sa ramana aceeasi. In acest mod, fiecare cursant poate sa fie mai increzator deoarece cunoaste masina si modul in care aceasta trebuie sa fie condusa. O masina noua, care nu a mai fost folosita, poate sa puna probleme chiar si celor mai pregatiti soferi incepatori.

  1. Principalele incalcari ale legii care pot sa suspende imediat proba practica a examenului auto

Una din cele mai grave greseli pe care care duc la incheierea imediata a examenului de conducere o reprezinta neacordarea de prioritate, atat pietonilor, cat si restului de participanti la trafic. Mai mult, trebuie respectate regulile din zona statiilor mijloacelor de transport in comun. De asemenea, trebuie acordata o mare atentie indicatoarelor STOP si CEDEAZA TRECEREA.

Nu in ultimul rand, orice cursant trebuie sa aiba o atentie sporita la prioritatea celor aflati pe sensul de mers si la reducerea vitezei in functie de indicatoarele din jur si de trafic. Legal vorbind, viteza trebuie redusa pana la 30 km/h in orase.

Acestea sunt doar cateva sfaturi care pot duce la reusita examenului practic in vederea obtinerii permisului de conducere.